رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفتوگو با تجارتنیوز به وضعیت گذشته کشت خیار پرداخت و گفت: در سالهای گذشته، خیار کمتری تولید میشد که بیشتر هم به مناطق جنوبی کشور اختصاص داشت. در آن زمان، کشاورزان عمدتاً خیار را بوتهای کشت میکردند و کشت گلخانهای چندان رواج نداشت. این روشهای سنتی، تولید محدودتر و وابستگی بیشتری به شرایط طبیعی داشت.
کشت سنتی بلای جان خیار در زمستان
اسدا… کارگر با تأکید بر نقش فناوریهای نوین در کشت گلخانهای گفت: امروزه کشت گلخانهای به دلیل افزایش آگاهی کشاورزان و پیشرفت تکنولوژی به گزینهای محبوب تبدیل شده است. خیار هماکنون به صورت گلخانهای تولید میشود. این روش نهتنها باعث افزایش تنوع و کیفیت محصول شده، بلکه بهرهوری کشاورزان را نیز بهبود بخشیده است.
او با اشاره به اینکه کشت آزاد دلیل اصلی گرانی خیار است توضیح داد: از آنجایی که هوای گرم برای رشد خیار مناسبتر است در تابستان، کشاورزان میتوانند سه بار در هفته محصول برداشت کنند، اما در زمستان به دلیل سرما و شرایط نامساعد جوی، این تعداد کاهش پیدا میکند یعنی کشت آزاد خیار در زمستان بازدهی مناسبی ندارد و با کشت گلخانهای میتوان از کمبود عرضه و ازبین رفتن خیار جلوگیری کرد.
بر اساس این گزارش، با تسهیلات و فناوریهای نوین برای مقابله با چالشهای ناشی از برودت هوا که به میوهها، سبزیجات و سایر مواد غذایی آسیب میزند، ضروری است دولت با ارائه آن به کشاورزان، کشت گلخانهای در فصول سرد را گسترش دهد.
استفاده از روشهای قدیمی و سنتی در کشاورزی نه تنها منجر به کمبود محصولات در بازار میشود، بلکه خسارات قابل توجهی را نیز به تولیدکنندگان تحمیل میکند.