به گزارش خبرنگارپایگاه خبری اکو رسانه – جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی امسال با رونمایی از ۸۹ رقم جدید، فرصتی برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی فراهم میکند. حسین جعفری، معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، با اشاره به اهمیت نوآوریهای ژنتیکی در گیاهان زراعی و باغی، اظهار داشت که این ارقام جدید با قابلیت مقابله با تنشهای زیستی و غیرزیستی، تولیدات کشاورزی را از نظر کمی و کیفی بهبود میبخشند.
جعفری افزود که طی سالهای اخیر، بیش از ۱۱۰۰ رقم گیاهی توسط موسسات تحقیقاتی معرفی شده که نقش چشمگیری در افزایش توان و بهرهوری کشاورزی کشور داشتهاند. وی تاکید کرد که با همکاری بخش خصوصی، ساختار نظام بذر و نهال کشور توسعه یافته و بیش از ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشاورزان، در داخل کشور تولید میشود.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات همچنین به اهمیت نقش شرکتهای دانشبنیان در صنعت بذر اشاره کرد و گفت: برای ارتقای صنعت بذر و کاهش وابستگی به واردات، باید به سمت تولید بذور هیبرید و بذور سبزی و صیفیجات حرکت کرد و کیفیت بذور داخلی را برای ورود به بازارهای جهانی ارتقا داد.
در این جشنواره، ۷۷ رقم از موسسات تحقیقاتی سازمان تات و ۱۲ رقم از دانشگاههای معتبر کشور و شرکتهای دانشبنیان رونمایی میشود. از جمله مراکزی که در این جشنواره حضور دارند، دانشگاههای گیلان، زنجان، و شهید چمران اهواز و شرکت دانشبنیان هامان بذر رهآورد دانش هستند.
این رویداد بزرگ علمی فرصتی است برای علاقهمندان، پژوهشگران و کشاورزان تا با تازهترین دستاوردهای پژوهشی در حوزه اصلاح ارقام گیاهی آشنا شده و گامی به سوی توسعه پایدار و امنیت غذایی کشور بردارند.