نادر بذرافشان در گفتوگو با خبرنگار ما، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی، از روند نزولی قیمتها در بازار خبر داد و اظهار کرد: بازار در هفتهای که گذشت، پس از نوسان افزایشی و کاهشی، در مجموع هفت دلار میانگین کاهش اونس جهانی طلا را داشتیم که در حال حاضر ۲۰۳۲ دلار آخرین نرخ ثبت شده برای آن است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: در بازارهای داخلی نیز جز برای سکهی تمام جدید که به سبب ایجاد تقاضا بر روی آن، هفته را افزایشی به پایان رساند، برای سایر قطعات سکه و طلا شاهد کاهش قیمت بودیم و در مجموع شاهد کاهش قیمتها بودیم؛ در مجموع در طول این هفته، بازار سکه و طلا نوسان زیادی را تجربه کرد و افزایش و کاهشهای بسیاری داشتیم که علت اصلی آن نوسان در بازار ارز بود که بازارهای داخلی را هم تحت تاثیر قرار داد اما در نهایت بازار سکه و طلا، کاهشی نسبت به ابتدای هفته به پایان رسید؛ به گونهای که هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۱۱ هزار تومان کاهش در آخرین معاملات پایانی هفته به دو میلیون و ۷۹۱ هزار تومان به ازای هر گرم رسید.
وی در رابطه با تغییرات قیمت در بازار انواع قطعات سکه طی یک هفته اخیر و آخرین قیمتها در بازار روز گذشته (پنجشنبه)، گفت: در بازار سکه نیز در مجموع روند کاهشی قیمتها دیده شد اما به دلیل افزایش تقاضا برای سکه تمام طرح جدید، قیمت این قطعه، افزایشی رقم خورد و حباب سکه را نیز بزرگ تر کرد. هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ۶۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات پایانی هفته به ۳۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.
بذرافشان اعلام کرد: هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ۲۰۰ هزار تومان کاهش، ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد. نیم سکه و ربع سکه نیز هریک در مجموع یک هفته اخیر، میانگین ۱۰۰ هزار تومان کاهش را تجربه کردهاند. نیم سکه در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۱۸ میلیون و ۵۰ هزار تومان و ربع سکه ۱۱ میلیون و ۵۰ هزار تومان تعیین قیمت شد. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۵۰ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات پایانی هفته پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دادوستد شد.
این مقام صنفی در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه در بازار تصریح کرد: حباب سکه در حال حاضر با توجه به افزایش بهای سکه، نسبت به هفته پیش، بزرگ تر شد و با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی به پنج میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به بسته شدن حساب برخی واحدهای صنفی، اظهار کرد: در میز خدمت این هفته، با وزیر امور اقتصاد و دارایی، نشست و جلسهای داشتیم که جلسه بسیار خوبی بود؛ البته همکاران صنفی ما نسبت به بسته شدن حسابها و متضرر شدن آنها و همچنین بحرانی شدن صنعت طلا، گلایه کردند. تعطیلی این حسابها در سطح کشور، سبب شده مبادلات حداقلی شود؛ لذا دولت و مسئولان باید نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و برای بازگشایی هرچه زودتر حساب همکاران صنفی ما اقدام کنند که هم از لحاظ تعهدات و همچنین زیاندهی، بخشی را جبران کنند.
وی در رابطه با علت بسته شدن این حسابها، گفت: بانک مرکزی علت این موضوع را جابهجایی مبادلات (بصورت سهوی) اعلام کرده که برخی از این مبادلات به حساب صرافیها رفته است. علت آن نیز این است که ضرایب مالیاتی ما بالاست و بایستی پایین بیاید؛ زمانی این ضرایب مالیاتی تعریف شده که قیمت طلا، پایین بوده است؛ اکنون که قیمت طلا بالا رفته است، سود نسبت به این ضرایب همخوانی ندارد و بایستی کاهش پیدا کند. باتوجه به اینکه واحدهای صنفی باید نسبت به سودی که دارند، مالیات بالاتر بپردازند، بعضاً جابهجایی حساب خود را از طریق حساب دیگران انجام میدهند که در برخی مواقع به حساب صرافیها واریز میشود. البته این نباید اینگونه باشد که دولت بدون هماهنگی، حساب واحدها را مسدود کنند و واحد یا مجموعه صنفی را متضرر کنند.