اکو رسانه

کشف قمار با هوش ایرانی!

کشف قمار با هوش ایرانی! | شناسایی ۲۰ هزار درگاه پرداخت اینترنتی مرتبط با قمار مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، از شناسایی ۲۰ هزار درگاه پرداخت اینترنتی مرتبط با قمارخانه‌داران و تشکیل پرونده قضایی برای صاحبان آنها خبر داد.

کشف قمار، با هوش ایرانی

آقای معاون فناوری تأکید می‌کند پدیده مجرمانه قمار و شرط‌بندی در کشور دارای اکوسیستم پیچیده‌ای است و نباید آن را صرفاً رفتاری شخصی و متکی به افراد مجرم دانست؛ به همین دلیل بانک مرکزی بازیگران این حوزه را از منظر عملیات بانکی و مبادلات مالی در ۳ شاخه دسته‌بندی کرده است: «سرشاخه‌ها، قمارخانه‌دارها و قماربازان.»

او گوشی همراهش را چک می‌کند و می‌گوید آخرین وضعیت تراکنش‌های مشکوک با تأخیر حداکثر ۴ روزه به دست من می‌رسد. محرمیان تأکید می‌کند که تشخیص تراکنش‌های بانکی و مالی مشکوک در جهان امر تازه‌ای نیست، اما به دلیل تحریم‌ها، ما متکی به هوش و توان مهندسان نرم‌افزار و هوش مصنوعی خودمان هستیم و تلاش می‌کنیم روبات قماریاب را توسعه و هوشمندتر کنیم.

معاون فناوری بانک مرکزی می‌گوید: ما در بانک مرکزی به‌عنوان متولی و ناظر حوزه خدمات بانکی و پرداخت، اقدامات خود را در ۴ محور اصلی شامل مقابله با قمارخانه‌داران، مقابله با قماربازان، یافتن سرشاخه‌های اصلی و نهایتاً انجام سلسله اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از اقدامات فریب کاربران در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، برنامه‌ریزی و متمرکز کردیم.»

به گزارش خبرنگارما، قماربازها به بانک نمی‌روند؛ چون بر اساس قانون، قمار جرم‌انگاری شده و به‌طور طبیعی، تراکنش‌های مالی و بانکی مرتبط با آن ممنوع است و مالکان درگاه‌هایی که این بده‌بستان‌های غیرقانونی را میزبانی و هدایت کنند، از طرف بانک مرکزی مسدود و جریمه و به قوه قضاییه ارجاع داده می‌شوند، اما قماربازها اغلب به‌راحتی دست از قمار نمی‌کشند و هر بار راهی برای ادامه پیدا می‌کنند؛ حتی اگر در این قمار، بارها و بارها پول‌هایشان در سیستم بانکی مسدود شود. صحبت از یکی، دو درگاه نیست، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، از شناسایی ۲۰ هزار درگاه پرداخت اینترنتی مرتبط با قمارخانه‌داران و تشکیل پرونده قضایی برای صاحبان آنها خبر داد.

نشست آقای معاون که حکم کارآگاه آنلاین و پلیس بانکی را در شبکه بانکی دارد، با طرح یک موضوع اساسی شروع می‌شود؛ اینکه هیچ تراکنش مرتبط با قماری در شبکه بانکی کشور در امان نیست و حرف‌هایی که در مورد انفعال شبکه بانکی در برابر شبکه قمار زده می‌شود، مبنای واقعی ندارد.

محرمیان تأکید می‌کند که کار ما در بانک، قرار نیست پرهیاهو باشد و اینکه در مورد کارهایی که انجام می‌دهیم و چالش‌هایی که با آنها روبه‌رو هستیم کمتر حرف می‌زنیم، دلیل بر آسان‌گیری نسبت به تراکنش‌های مشکوک بانکی نیست؛ تراکنش‌هایی که می‌تواند منشأ پول‌شویی داشته باشد یا قمار.

او تأکید می‌کند که قمار، علاوه بر جنبه‌های مالی، زمینه‌های اجتماعی دارد و لازم است سازمان‌های مختلف و رسانه‌ها در زمینه فرهنگ‌سازی و هشداردهی بیشتر فعالیت کنند.

بیشتر بخوانید

انهدام باند قمار و شرط‌بندی در فوتبال | ۲۱ نفر دستگیر شدند | جوانان و نوجوانان؛ هدف کلاهبرداران سایبری

۷۲ هزار کارت اجاره‌ای در خدمت قمار!

معاون فناوری‌های نوین از جدال و تعقیب و گریزی می‌گوید که در ۲۴ ساعت تمام روزهای هفته تراکنش‌های مشکوک دارند. می‌گوید اغلب این تراکنش‌ها در ساعت‌های نیمه‌شب و روزهای تعطیل انجام می‌شود؛ درحالی‌که ربات‌های اینترنتی مرتبط با الگوریتم‌های هوش مصنوعی بانک، در تمام این ساعت‌ها بیدارند تا رد تراکنش‌های مشکوک به قمار را بزنند؛ ردزنی‌هایی که تاکنون علاوه بر درگاه‌های پوز و اینترنتی مشکوک به میزبانی قمار، به اعمال محدودیت دریافت خدمات بانکی در راستای مقابله با قمار و شرط‌بندی در فضای مجازی و شناسایی ۷۲ هزار کارت اجاره‌ای در شبکه بانکی منجر شده است؛ کارت‌هایی که قاعدتاً متعلق به کسانی است که بضاعت مالی و شغل مناسبی ندارند و دانسته و نادانسته در تور قماربازانی می‌افتند که در ازای مبلغی ناچیز، اختیار حساب بانکی آنها را در دست می‌گیرند؛ حساب‌هایی که عملکرد غیرقانونی آنها به پای دارنده کارت نوشته می‌شود.

تنبیه ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت به شبکه قمار

محرمیان معتقد است: اقدامات بانک مرکزی طی ۳ سال گذشته، منجر به کاهش قابل‌ملاحظه آمار سوءاستفاده از روش‌هایی مانند سوءاستفاده از واسطه‌های نرم‌افزاری برنامک‌های پرداخت، سوءاستفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی، سوءاستفاده از ابزارهای بانکداری الکترونیکی در سایت‌های قمار و شرط‌بندی شده است.

او می‌گوید: «با توجه به اقدامات انضباطی اثربخش در خصوص تخلفات مرتبط با به‌کارگیری درگاه‌های پرداخت الکترونیکی در حوزه قمار و شرط‌بندی مجازی، در حال حاضر شیوه اصلی تخلفات مالی، سوءاستفاده از روش کارت به کارت از سوی متخلفان است؛ به‌نحوی‌که قمارباز راساً نسبت به انجام عملیات انتقال وجه به کارت قمارخانه‌دار اقدام می‌کند. با توجه به اقدامات تکمیلی نظارتی در پایش عملیات انتقال وجه کارت به کارت، آمار این بخش نیز با توجه به اعمال محدودیت‌ها و اقدامات صورت‌گرفته از سوی بانک مرکزی، کاهش قابل‌توجهی داشته؛ به‌نحوی‌که میزان سوءاستفاده از این شیوه نیز، حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است.»

پیشگیری با ارسال پیامک هشدار

آقای معاون در دادن عدد و رقم و اطلاعات بسیار مقتصد است و با وجود اصرار خبرنگاران در مورد میزان چرخش مالی قمار در کشور، تنها می‌گوید که قابل توجه است و بانک هم بر تراکنش‌ها اشراف دارد.

او به استان‌هایی که بیشترین تراکنش قمار از محل آنها انجام می‌شود، اشاره و تأکید می‌کند که در گزارش‌های رسانه‌ای نام برده نشوند؛ البته تأکید می‌کند که داده‌های آنها به وضوح نشان می‌دهد که نوجوانان به میزان زیادی در معرض و وسوسه ورود به قمار هستند؛ قماری که ممکن است به قیمت آینده‌شان تمام شود: «با همکاری دادستانی محترم کل کشور و شبکه بانکی، به افراد مرتکب بزه قمار پیامک اخطار و هشدار ارسال شده که اتفاقاً مؤثر نیز بوده؛ به‌طوری که نرخ ارتکاب این دسته از تخلفات حکایت از توقف بیش از ۷۰ درصد فعالیت قماربازان پس از دریافت پیامک هشدار داشته و البته تمهیداتی هم از سوی بانک مرکزی در دست بررسی است تا با توسعه بسترهای اعتبارسنجی، رفتارهای مجرمانه و مشکوک افراد در شبکه بانکی و پرداخت الکترونیک، در امتیاز اعتبارسنجی ایشان نیز مورد استناد قرار بگیرد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

پذیرش آگهی

چاپ انواع آگهی روزنامه های کثیرالانتشار

پاسخگویی 24 ساعته

پذیرش تلفنی 66973817-021