اکو رسانه

فهرست کامل نتیجه بررسی صلاحیت‌های هیئت‌های نظارت به وزارت کشور ارسال شد

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به ارسال فهرست کامل نتیجه بررسی صلاحیت‌های هیات‌های نظارت به وزارت کشور، گفت: بیش از ۲۱ هزار پرونده از واجدین شرایط در هیئت‌های نظارت مورد بررسی قرار گرفت که بیش از ۵۲ درصد واجدین شرایط تایید صلاحیت شدند.
با پایان یافتن بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با برنامه «صف اول» به ارائه گزارشی از بررسی صلاحیت‌ها پرداخت.

وی ابتدا حمله تروریستی به مراسم چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر کرمان را محکوم کرد و گفت: مهلت ۵۰ روزه بررسی صلاحیت‌های انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هیئت‌های نظارت استانی و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات  (۱۴ دی ۱۴۰۲) به پایان رسید.

طحان‌نظیف، اظهار کرد: فهرست کامل نتایج بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی به وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور ارسال شده است. وزارت کشور در ۲ روز آینده از طریق فرمانداری‌ها نتایج را اعلام خواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان، عنوان کرد: پس از این، مهلت ۳۰ روزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها آغاز خواهد شد. افرادی که ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شده‌اند از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ دی فرصت دارند، شکایت خود را به شورای نگهبان اعلام کنند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان، خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۷۵۰ هزار سند توسط کارشناسان و اعضای هیئت‌های نظارت استانی و هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در مورد متقاضیان داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت. سعی شد از افراد نیز دعوت شود و اگر ابهامی است، مطرح شود و به جمع‌بندی رسید.

طحان‌نظیف، اعلام کرد: بیش از ۲۱ هزار پرونده از واجدین شرایط در هیئت‌های نظارت استانی مورد بررسی قرار گرفت که بیش از ۵۲ درصد واجدین شرایط تایید صلاحیت شدند.

وی افزود: بر همین اساس بیش از ۱۱ هزار نفر تایید صلاحیت شدند که این رقم نسبت به دوره قبل (تعداد افرادی که در هیات‌های نظارت استانی تایید صلاحیت شدند) دو برابر است.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین اعلام کرد که ۳۸ درصد از متقاضیان با عدم تایید روبرو شدند و تنها کمتر از ۲ هزار نفر صلاحیت‌شان احراز نشد (منظور عدم احراز است) که کمتر از ۱۰ درصد داوطلبان می‌باشد.

طحان‌نظیف، گفت: بنابراین به ازای هر کرسی مجلس ۳۸ نفر تایید صلاحیت شدند که در حوزه‌های انتخابیه به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی شورای نگهبان درباره عدم احراز صلاحیت‌ها، بیان کرد: براساس قانون جدید انتخابات و راهبرد‌های اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، تعداد عدم احراز‌ها در این دوره کاهش قابل توجهی نسبت به ادوار گذشته داشته است.

وی افزود: کمتر از ۱۰ درصد متقاضیان با عدم احراز شدند. در این دوره باتوجه به اینکه زمان بیشتری در اختیار هیئت‌های نظارت استانی قرار داده شده بود، بررسی‌های بیشتری صورت گرفت. بیش از ۴ هزار نفر دعوت شدند و اگر ابهام و نکته‌ای بود با افراد مطرح و دفاعیه آن‌ها دریافت شد. براساس قانون جدید انتخابات این بار شاهد تایید‌های بیشتر و عدم احراز‌های کمتر بودیم.

طحان‌نظیف، تاکید کرد: موضوع «عدم احراز صلاحیت» از گذشته در قانون انتخابات وجود داشته است. وقتی شرایط و موانعی درباره داوطلبان در قانون در نظر گرفته شده است، باید آن شرایط و موانع احراز شود. گاهی اوقات متقاضیانی هستند که نسبت به آن‌ها هیچ اطلاعاتی به دست نمی‌آید؛ چنین افرادی را نه می‌توان رد و نه می‌توان تایید کرد. از این رو با عدم احراز مواجه خواهند شد.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه با بیان اینکه تایید صلاحیت‌های این دوره، از اقشار مختلف مردم با تخصص‌های گوناگون هستند، گفت: در بین تاییدی‌ها، بیش از ۸۰۰ نفر استاد دانشگاه، بیش از ۱۵۰ نفر پزشک و از کادر درمان، یک هزار و ۳۰۰ نفر از فرهنگیان و ۲۰۰ نفر از وکلا و قضات حضور دارند.

وی افزود: همچنین در بین تایید صلاحیت‌شده‌ها بیش از ۴۰۰ نفر دهه هفتادی و ۳ هزار و ۷۰۰ نفر دهه شصتی هستند. بانوان تایید صلاحیت‌شده نیز نزدیک به ۴ برابر تعداد کرسی‌های مجلس هستند (یعنی به ازای هر کرسی حدود ۴ داوطلب خانم وجود دارد). باتجربه‌ها و افراد مجرب نیز در بین تاییدصلاحیت‌شده‌ها هستند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه در این دوره از انتخابات از همه گروه‌ها و جریانات سیاسی حضور دارند، تاکید کرد: زمینه مشارکت و نقش‌آفرینی همه آن‌ها در انتخابات پیش‌رو فراهم است.

طحان‌نظیف درباره نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی که برای انتخابات مجلس آینده هم ثبت‌نام کردند، عنوان کرد: ۲۷۵ نفر از نمایندگان کنونی مجلس در انتخابات ثبت‌نام کردند. ۲۶ نفر تاییدصلاحیت نشدند که نسبت به دوره قبل (انتخابات یازدهمین دوره مجلس) یک سوم کاهش یافت.

سخنگوی شورای نگهبان درباره نظارت بر انتخابات بیان کرد: ۳۰۰ هزار نفر به عنوان ناظر با شورای نگهبان همکاری دارند. هر کدام از این‌ها از اقشار مختلف مردم هستند و بدون هیچ چشم‌داشتی با شورای نگهبان همکاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه در ایران مجریان و ناظران انتخابات مردم هستند، خاطرنشان کرد: سامانه «ناظر مردم» هم داریم که عموم مردم می‌توانند از طریق آن گزارش‌هایشان را ارسال کنند؛ بنابراین تمام مردم ایران می‌توانند ناظر شورای نگهبان باشند.

سخنگوی شورای نگهبان درباره الکترونیکی شدن فرآیند‌های انتخاباتی، گفت: در شورای نگهبان فرآیند الکترونیکی شدن ارتقای بسیاری یافته است. به گونه‌ای که پرونده‌های ۲۱ هزار داوطلب به صورت الکترونیکی مورد بررسی قرار گرفت؛ این اقدام تسهیلاتی ایجاد کرد که حاصل تلاش شبانه‌روزی همکاران ما در شورای نگهبان است.

وی همچنین اعلام کرد: افرادی که شکایت دارند می‌توانند از روز یکشنبه (۱۷ دی ۱۴۰۲) به سامانه «داوطلب» مراجعه کنند و ارتباط ما با افراد رد صلاحیت‌شده یا عدم احراز صلاحیت‌شده از این طریق خواهد بود.

طحان‌نظیف درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی نیز با اشاره به ماده ۱۱۰ قانون انتخابات گفت: سه مولفه سهولت رای دادن، تسریع در شمارش آرا و حضور و مشارکت رای‌دهندگان در قانون برای انتخابات الکترونیکی ذکر شده است؛ شورای نگهبان معتقد است که در صورت رعایت این سه مولفه امکان اخذ رای الکترونیکی فراهم خواهد بود.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان در پاسخ به سوالی درباره انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، گفت: آزمون کتبی و شفاهی این انتخابات به پایان رسیده است و بررسی صلاحیت‌ها در آستانه آغاز است. نتایج اولیه بررسی صلاحیت‌های انتخابات مجلس خبرگان رهبری در ۴ بهمن اعلام می‌شود که امکان شکایت هم وجود دارد./میزان آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

پذیرش آگهی

چاپ انواع آگهی روزنامه های کثیرالانتشار

پاسخگویی 24 ساعته

پذیرش تلفنی 66973817-021